Hein programma

Aandacht voor kwaliteit betekent ook aandacht voor veiligheid

Groenen Groep zet met ‘Hein’ nieuwe stap in veiligheidsbeleid

Aandacht voor kwaliteit betekent ook aandacht voor veiligheid.

Maar waar begint veiligheid nu eigenlijk? Wij zijn ervan overtuigd dat veiligheid begint bij de mens, bij de wil om voor zichzelf en anderen te zorgen. Het zijn vaak de stemmetjes in ons hoofd die ons verleiden tot het maken van een keuze die misschien niet de meest verstandige (veilige)is. Even snel, anderen doen het ook, tijd is geld, het kan wel even; allemaal excuses die we in ons hoofd bedenken. Vaak vanuit de beste bedoelingen voor het bedrijf! Tijd is geld wordt bijvoorbeeld gedacht.

Het lijkt alsof er twee mannetjes in ons hoofd tegen elkaar praten: eentje die zegt ‘beter de veilige optie kiezen’ en eentje die je alle excuses benoemt waarom het toch wel een kan. Bij ons heten die twee mannetjes Hein & Guus. Hein die prima weet wat de juiste keuze is en ‘excuus’ Guus die met allerlei excuses komt en zo Hein op andere gedachten probeert te brengen.
Bij Groenen zetten we in op ‘Heinen’ en willen we de ‘Guzen’ aanpakken en bespreekbaar maken. Elkaar aanspreken en samen praten over de excuses die we in ons hoofd hebben. Op die manier manier willen we het veiligheidsbewust binnen ons bedrijf vergroten en daarmee de veiligheid.
Het programma sluit naadloos aan op het veiligheidsbeleid binnen de Groenen Groep en geeft een interessante kijk op ons eigen gedrag en dat van anderen.

Interesse in onze diensten?

De Groenen Groep is gespecialiseerd in het uitvoeren van grondwerken, sloopwerken, renovatiesloopwerken en wegenbouw. Wilt u een project met ons starten? Neem dan contact met ons op.

groenen 2022 10 07 043

Grondbank BRL 9335-1

BRL 9335-1 nader uitgelegd De BRL 9335 is een vorm van zelfregulering, mede ten behoeve van de uitwerking van wet- en regelgeving in het…
Nieuws
Grondwerk
/
de basis van ieder bouwwerk

Onze / opdrachtgevers

Groenen groep werkt voor o.a. voor