The Natural Step van Groenen Groep bij Zorgcluster Oerle (deel 2)

The Natural Step Groenen Groep slopen sloopwerk

The Natural Step van Groenen Groep bij Zorgcluster Oerle (deel 2)

Dat we bij Groenen Groep focussen op The Natural Step heeft u eerder al kunnen lezen. Maar hoe gaat dat dan in de dagelijkse praktijk? Een mooi voorbeeld hiervan is de sloop van het zorgcluster in Oerle. Dit pand moest gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwbouw door Van Santvoort Bouw.

Voorbereidend werk
De slooplocatie werd ingericht met containers voor afvalscheiding: hout, glas, kunststof, pvc, metalen en restafval. Het toilet op de slooplocatie is voorzien van ecologische toiletvloeistof. Asbest wordt als eerste verwijderd en afgevoerd door een gecertificeerd bedrijf. Daarna kijken we samen met een opkoper wat we extern kunnen hergebruiken of wat we kunnen upcyclen. De klinkers rond de panden worden op de werf opgeslagen voor hergebruik/verkoop. Het overige bouw- en sloopafval wordt uit de panden verwijderd, zodat we dit nadien niet tussen het schone puin uit hoeven te sorteren. Met het vrijkomende snoeiafval werd aan de Wintelresedijk een houtwal aangelegd. Een mooi voorbeeld van het op verantwoorde wijze terugbrengen van vrijkomend natuurlijk materiaal in de natuur.
The Natural Step Groenen Groep

Starten met slopen
Voordat we starten met slopen plaatsen we een vernevelaar om te zorgen dat de stofoverlast wordt beperkt. Zowel voor onze medewerkers, als voor de omwonenden, voorbijgangers en omliggende flora en fauna. Het water hiervoor pompen we zelf op uit onze eigen bron.

Handwerk
Tijdens het slopen met de graafmachine, staat er een handsloper bij om het laatste vrijkomende restafval te sorteren. Als alles gesloopt is, wordt het puin bewerkt zodat het makkelijk de mobiele breker in kan. Ook de grond wordt gezeefd zodat stukken puin hieruit verwijderd worden. Van het puin dat door de breker is gegaan, wordt 450 ton hergebruikt op de locatie zelf, voor het ketenpark en voor de later te maken bouwwegen. De rest wordt vervoerd voor eigen gebruik op andere projecten waar we op dat moment puingranulaat nodig hebben. Als alle puin is verwijderd, trekken we de boomstronken eruit. Deze worden uitgeklopt en afgevoerd in een container. Daarna wordt het terrein geëgaliseerd en kan de bouw beginnen.

The Natural Step Groenen Groep slopen sloopwerk

 

Hou onze site en social media zoals Facebook en LinkedIn in de gaten voor meer items over The Natural Step en andere mooie projecten van Groenen Groep.
Heb je vragen over onze werkzaamheden of The Natural Step, neem dan gerust even contact met ons op.

Interesse in onze diensten?

De Groenen Groep is gespecialiseerd in het uitvoeren van grondwerken, sloopwerken, renovatiesloopwerken en wegenbouw. Wilt u een project met ons starten? Neem dan contact met ons op.

  040 - 253 35 55

  contactformulier

Groenen Groep werkt o.a. voor: