The Natural Step binnen Groenen Groep (deel 1)

The Natural Step Groenen Groep

The Natural Step binnen Groenen Groep (deel 1)

The Natural Step: hoe gaan we daar binnen Groenen Groep mee om?

Groenen Groep focust vrijwel voortdurend op The Natural Step. Dat is een beweging die streeft naar integrale duurzaamheid, een methode die wereldwijd wordt toegepast om duurzaamheid vorm te geven.

Hierbij worden een aantal principes nagestreefd: niet meer en sneller stoffen uit de aarde en chemische stoffen in het milieu brengen dan de natuur kan verwerken, de natuur niet sneller afbreken dan de tijd die nodig is om te herstellen en geen dingen doen waardoor we mensen beperken in het vervullen van hun basisbehoeften. Dat klinkt veelomvattend, en dat is het ook. U denkt nu misschien aan grote veranderingen, maar vaak is de eerste duurzaamheidswinst al met kleine, creatieve oplossingen te behalen.

Slim schakelen
We hebben veel aandacht voor het milieu en duurzaamheid. We streven naar duurzaam slopen (=link naar sloopwerkzaamheden). Kunnen we onze afvalstromen (deels) hergebruiken? Hoe gaan we zo duurzaam mogelijk om met het milieu? Door onze bedrijfsprocessen optimaal in te richten, kunnen we ook op het gebied van goederenstromen slim schakelen. Een simpel voorbeeld? Een vrachtwagen met zand dat we ergens afgegraven hebben, laten we bij voorkeur meteen doorrijden naar een project waar zand nodig is. Zo voorkomen we onnodige transporttijden en de daarmee samenhangende uitstoot van uitlaatgassen. Onze planner regelt dagelijks dat collega’s zoveel mogelijk samen kunnen rijden naar hun werkplek.

The Natural Step Groenen Groep The Natural Step Groenen Groep

Energiebesparing
Ons kantoor is voorzien van isolerende beglazing en een nieuwe CV-installatie, LED-verlichting, inductie-verlichting met automatische in- en uitschakeling. Uitvoerders rijden in hybride auto’s, we hebben 2 auto-oplaadpunten. Onze vrachtwagenchauffeurs kunnen dankzij de training ‘Het Nieuwe Rijden’ zorgen voor minder brandstofverbruik en dus minder uitstoot. We kunnen energiezuiniger werken dankzij moderne machines, zoals een hybride graafmachine. Ook op persoonlijk vlak zorgen we voor ‘energiebesparing’: we werken met moderne apparatuur en hulpmiddelen ter verlichting van fysieke inspanningen, zoals rupskruiwagens en elektrisch aangedreven laadhulpmiddelen.

Hou onze site en social media in de gaten voor meer items over The Natural Step en andere mooie projecten van Groenen Groep. Heb je vragen over onze werkzaamheden of The Natural Step, neem dan gerust even contact met ons op.

Interesse in onze diensten?

De Groenen Groep is gespecialiseerd in het uitvoeren van grondwerken, sloopwerken, renovatiesloopwerken en wegenbouw. Wilt u een project met ons starten? Neem dan contact met ons op.

  040 - 253 35 55

  contactformulier

Groenen Groep werkt o.a. voor: